Ben jij al op weg naar nieuwe kaas?

nieuwe kaas

Vanaf nu zal er altijd een wereld zijn van vóór en één van nà Corona. Voor niemand is het leven nog hetzelfde, professioneel noch privé.

Wat heeft dit voor jou teweeggebracht? Nog belangrijker is de vraag ‘Wat heb jij hiermee gedaan?’ Zit je nog te treuren en ben je boos om het gemis van het vertrouwde? Ben je aan het piekeren over hoe dit kon gebeuren en wat nu? Of ben je op zoek naar iets nieuws? Heb je er al zicht op? Sterker nog, heb je voor jezelf al een nieuwe situatie gecreëerd die jou voldoening geeft?

Wie heeft mijn kaas gepikt?

Velen van jullie hebben wellicht al gehoord van het boekje ‘Wie heeft mijn kaas gepikt?’ van Spencer Johnson en Kenneth Blanchard. Een verhaal over mensen en muizen in een veranderde wereld van één met naar één zonder kaas, en hoe zij hier resp. mee omgaan.

Als mens en gewoontedier hebben we het vaak moeilijk om te gaan met verandering die ons plots overkomt, zonder dat we er zelf voor gekozen hebben. Eerst negeren we dat er iets veranderd is, om vervolgens actief te ontkennen. Dan gaan we meestal in weerstand, wat dan gevolgd wordt door uiteenlopende emoties als boosheid, frustratie, verdriet, angst, onzekerheid en gelatenheid.

Niets van dit alles helpt om de verandering ongedaan te maken, laat staan ons ons vooruit te helpen, op weg naar nieuwe ‘kaas’, een oplossing die een waardige vervanger kan zijn voor wat we zijn kwijt gespeeld.

Hoe succesvol leiderschap inzetten en het verschil maken bij verandering?

Alles is voortdurend in verandering, al van bij het ontstaan van deze wereld. Het is voor ons als mens belangrijk om mee te veranderen om morgen nog van tel te zijn.

Daarom geef ik jou graag een aantal tips mee die jou kunnen helpen om verandering, zoals Covid19 die voor jou heeft teweeggebracht, om te zetten in iets waardevols.

Laat je stimuleren

Wil je meer weten? Lees dan zeker het boekje ‘Wie heeft mijn kaas gepikt?’, dat online te verkrijgen is.

Wil je ermee aan de slag en is het hebben van een spiegel en klankbord voor jou het middel om in beweging te komen?

Er ligt heerlijke kaas ergens voor jou voor het grijpen.

Waar wacht je op?!

Succes!

Bedankt om deze blog te lezen. Delen mag uiteraard ook, graag zelfs.

Dit artikel verscheen eerst op LinkedIn

Neem deel aan onze webinars

Heb jij een vraag/opmerking naar aanleiding van dit artikel, laat het ons dan hieronder weten. Wij komen hier graag op terug.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *