Loopbaancoaching – loopbaanbegeleiding met loopbaancheques VDAB

Loopbaancoaching – loopbaanbegeleiding met loopbaancheques VDAB

Waarom loopbaanbegeleiding?
Is loopbaanbegeleiding iets voor jou?

Energie halen uit je job is een voorwaarde om er duurzaam energie te blijven insteken.

In welke mate klopt jouw professionele hart?
Hoeveel voldoening en energie haal je uit je werk? Hoe sterk sluit jouw functie aan bij wat je hart het liefste doet? Hoe sterk kan je jouw talenten inzetten in je professionele leven? Welke waarde kan je neerzetten via je werk?

Voor in.pa.re.|empowering passionate leaders to success is het heel belangrijk om onze coachees te zien stralen in hun job, zichzelf te zien ontplooien en voldoening te halen uit dat waarin ze vele uren per week tijd én energie steken.

Zit je met twijfels en vragen over jouw job of loopbaan? Wil je meer plezier en voldoening? Wil je weten welk werk écht bij je past? Of wil je weten hoe je sterker in je loopbaan kan staan? Dan is loopbaanbegleiding wellicht iets voor jou!

Herken je jezelf in een of meerdere van deze situaties?

 • Ik voel me gestresseerd door mijn werk en futloos. Wat kan ik hieraan doen?
 • Ik heb een nieuwe baas gekregen die me helemaal niet ligt. Ik merk dat dit me remt in mijn job. Hoe kan ik hier best mee omgaan?
 • Hoe krijg ik meer voldoening en plezier in mijn job?
 • Hoe kan ik een beter evenwicht vinden tussen mijn werk en mijn privéleven?
 • Ik heb het gevoel dat ik in mijn job niet kan tonen waar ik echt goed in ben. Wat kan ik hieraan doen?
 • Welk werk past er echt bij me?
 • Ik doe mijn job al heel lang. Is het tijd voor iets anders of blijf ik beter?
 • Ik zou graag mijn talenten beter benutten in mijn job. Hoe kan ik dat doen?
 • Ik heb het gevoel dat ik op een kruispunt zit in mijn loopbaan. Welke richting ga ik best uit?
 • Ik heb nood aan wat nieuws, meer uitdaging. Ik ben precies wat uitgekeken op wat ik nu doe? Wat is mijn volgende stap?
 • ….
 • … dan kan loopbaanbegeleiding jou helpen om te ontdekken wat je wel gelukkig maakt en energie geeft vanuit jouw professionele leven.

  Wie zijn onze loopbaancoaches?

  Onze loopbaancoaches hebben allen een degelijke Coach-opleiding genoten bij erkende organisaties en hebben ook relevante ervaring.

  Zij hebben stuk voor stuk een passie voor mensen en hun persoonlijke ontwikkeling. Elke coach gelooft in het innerlijk potentieel van elke coachee en zal volgens de door de VDAB opgelegde gedragscode de coachee dan ook stimuleren zijn/haar loopbaancompetenties maximaal te ontdekken, te ontwikkelen én in te zetten. We geloven allen dat het heel belangrijk is om persoonlijk leiderschap te nemen in je professionele leven met je hart zowel als met je rede, en ervoor te zorgen dat je die job doet die jou toelaat om

  • dat te doen waar je het liefst jouw tijd en energie instopt, met interesse en ‘goesting’
  • je talenten maximaal in te zetten en te ontplooien
  • met voldoende autonomie (zelfstandig én onafhankelijk) te kunnen werken én
  • meerwaarde te creëren die voor jou én de context zinvol en relevant is.

  Waar kan je terecht voor loopbaan coaching bij in.pa.re. |empowering passionate leaders to success? 

  Afhankelijk van jouw woonplek kan je kiezen bij welke loopbaancoach jij terecht wilt voor jouw begeleiding.

  De loopbaanbegeleiding gaat steeds door in de eigen coachruimte van onze loopbaancoaches in Vlaanderen.

  Via een kennismakingsgesprek (telefonisch of via videokanaal) kan je ook aftoetsen hoe we tewerk gaan en wat de eigenheid is van elke coach.

  Je kan ervan op aan dat elke coach zich maximaal engageert om jou te begeleiden op zoek naar de antwoorden op jouw loopbaanvraag die voor jou werken.

   Antwerpen
  Katrien A

  Als gecertificeerd coach met jarenlange bedrijfservaring, begeleid ik je graag op zoek naar de antwoorden op jouw loopbaanvragen. Mijn rol als co-piloot bestaat erin je te bevragen, uit te nodigen om te reflecteren,
  uit te dagen om uit je comfortzone te komen, te spiegelen wat je denkt, zegt en doet, te confronteren met respect wanneer tegenstijdigheden in jouw gedachten optreden, …

  Trefwoorden: loopbaanontwikkeling, leiderschap, werkgeluk, lifeworkbalance, werkhervatting-na-burn-out, voor iedereen

   Maldegem
  Caroline VO

  Als groeimotor, rots en vertrouweling sta ik positief en bewust in het leven. Vanuit een krachtige authentieke houding laat ik jou intuïtief kennismaken met jouw talenten en competenties,
  zodat jij een leven kan leiden met meer zingeving, vervulling, vreugde en geluk. Ontdek jouw innerlijke kracht en bepaal het pad van jouw loopbaan. Vind je flow!

  Trefwoorden: loopbaangeluk, zingeving, vervulling, zelfbewustzijn, kracht, voor iedereen

   OLV Waver
  Kristien

  Jou in je (veer-)kracht brengen, je professionele hart op dàt ritme laten slaan wat jou voldoening/energie geeft, is mijn passie.
  Met persoonlijk leiderschap groeien binnen de job waarin je jouw talenten maximaal kan ontplooien, jij boeiend werk autonoom kan verrichten én je waarde creëert voor de context én voor jezelf, is een doel.
  Jarenlange bedrijfservaring (sales, marketing, management); Professional Certified Coach volgens Internationale Coaching Federatie; Erkend loopbaanbegeleider sinds 2014

  Trefwoorden: loopbaanontwikkeling, leiderschap, werkgeluk, lifeworkbalance, werkhervatting-na-burn-out, voor iedereen

   Puurs-Sint Amands
  Marjan

  Persoonlijke begeleiding naar nieuwe loopbaaninzichten. Geen standaard aanpak maar op maat van jou.
  In een motiverend traject brengen we samen jouw meest passende jobomgeving, talenten en missie in kaart.
  Met als doel je verder te laten groeien en je job met passie te beleven.
  Jarenlange ervaring in verschillende domeinen (HR,Finance,Business) en sectoren.

  Trefwoorden: groei, coaching, jobexploratie, carrièreswitch, voor iedereen

  Sint Lievens Houtem, Sint-Niklaas
  Marijke

  Met mijn 25+jaar bedrijfservaring, opleiding en ervaring als coach met o.a. expertise rond verandering, begeleid ik je graag in het ontdekken van de passende antwoorden op jouw specifieke loopbaanvraag.
  Ontdek hoe jouw talenten, persoonlijke drijfveren, waarden en overtuigingen jou ertoe kunnen brengen om de krachtige versie van jezelf neer te zetten binnen jouw professionele loopbaan.

  Trefwoorden: loopbaangroei, lifeworkbalance, carrièreplanning, zelfinzicht, voor iedereen

  Bekijk enkele getuigenissen van burgers die bij ons loopbaanbegeleiding volgden.

  Annelien Plessers

  Annelien Plessers
  Controller (Abbott)

  Mijn traject met Kristien is intussen ca 6 jaren geleden, en ik pluk er nog steeds elke dag de vruchten van. Ze begeleidde mij in het scherpstellen van mijn professioneel project en hielp mij de drempel te overwinnen voor een drastische carrièrewending. 

  Kristien onderscheidt zich als loopbaancoach door haar vakkennis en haar ervaring uit het bedrijfsleven. Ze heeft een kritische, mensgerichte aanpak en haalt het onderste uit de kan tijdens elke coaching. Warm aanbevolen voor elke professional die even uit de rat-race wil stappen en een duwtje nodig heeft om te komen tot positieve keuzes!

  Emmy Van Schoors
  Regio manager - regio Vlaanderen bij G & V Energy Group NV

  Tijdens de loopbaangebegeleiding die ik volgde bij Kristien werd niet alleen het doel dat ik wou bereiken behaald, ook andere zaken kwamen naar boven die mij inzicht gaven. Zo heb ik meer structuur leren leggen in mijn job, wat mij meer voldoening geeft op het einde van de werkdag. De tips die ik meegekregen heb, gebruik ik nog dagelijks.

  Kristien neemt echt de tijd om samen te zoeken naar hoe het doel bereikt kan worden en ook onderliggende zaken naar boven te brengen.

  Voor mij is Kristien een topcoach die met hart en ziel mensen begeleidt.

  Christophe Mennes

  Christophe Mennes
  V.P. Pricing, Strategy & Inter Change – Master Card

  In 2015 begeleidde Kristien me als door de VDAB erkend loopbaancoach bij de voorbereiding van een carrièreswitch. Op basis van het Insights Discovery profiel, hielpen Kristiens ervaring als coach en haar empathische en uitdagende aanpak me in het definiëren van aspecten die ik belangrijk vond in een functie en bij een potentiele nieuwe werkgever. Weten naar welke jobinhoud en omgeving ik op zoek was, maakte dat ik me gericht kon focussen op de juiste opportuniteiten. De coaching sessies deden ook het geloof groeien dat een radicale verandering mogelijk was.

  5 Jaar later kijk ik dan ook tevreden terug op het traject waar Kristien mee aan de basis lag. De inzichten die ik toen verwierf helpen me vandaag nog steeds om mijn professioneel traject gericht verder uit te bouwen.

  Bewust investeren in jezelf door te kiezen voor een coaching traject – 2 uur per week gedurende 4 weken – is bijgevolg meer dan de moeite waard voor eenieder die op zoek is naar een opportuniteit waar de “whole you” inzetbaar is.

  Enny Bostijn

  Enny Bostijn
  Projectmedewerker (A.Z. Sint Maarten te Mechelen)

  Enkele jaren geleden besloot ik op 49-jarige leeftijd en met een mooie carrière van 27 jaar binnen hetzelfde bedrijf, te stoppen met werken bij mijn toenmalige werkgever.

  Ik voelde de nood om een wending aan mijn toekomstig beroepsleven te geven en een nieuwe job te zoeken waar ik nieuwe energie zou van krijgen.

  Ik besloot toen een jaar sabbatical te nemen om na te denken over wat ik voor mijn resterende carrière nog wou doen.

  Ik wist wat ik niet meer wilde, maar ik wist niet wat ik nog wel wilde.

  Tijdens dat jaar besloot ik me te wenden tot een loopbaanbegeleider, en zo kwam ik bij Kristien terecht.

  Door haar aanpak kreeg ik een aantal inzichten in mezelf:

  • Ik wilde met mensen werken
  • Ik hou van het sociale aspect in een job
  • Ik was projectmatig aangelegd
  • Ik wilde een job met de nodige uitdagingen om nieuwe dingen te leren
  • Ik had heel wat ervaring op verschillende vlakken opgebouwd tijdens mijn carrière

  Daarnaast leerde ik ook van haar dat je, eens je een richting wenst uit te gaan, je er ook moet voor gaan en dat je bovendien moet geloven in je eigen kracht en kunde.

  Eén van de besluiten die ik nam, was dat ik in de zorgsector wou werken.

  En kijk, ondertussen werk ik al 2.5 jaar in het ziekenhuis, ik heb een vast contract als projectmedewerker en heb enorm veel nieuwe dingen geleerd en uitdagingen gekregen.

  Annelien Plessers

  Annelien Plessers
  Controller (Abbott)

  Mijn traject met Kristien is intussen ca 6 jaren geleden, en ik pluk er nog steeds elke dag de vruchten van. Ze begeleidde mij in het scherpstellen van mijn professioneel project en hielp mij de drempel te overwinnen voor een drastische carrièrewending. 

  Kristien onderscheidt zich als loopbaancoach door haar vakkennis en haar ervaring uit het bedrijfsleven. Ze heeft een kritische, mensgerichte aanpak en haalt het onderste uit de kan tijdens elke coaching. Warm aanbevolen voor elke professional die even uit de rat-race wil stappen en een duwtje nodig heeft om te komen tot positieve keuzes!

  Emmy Van Schoors
  Regio manager - regio Vlaanderen bij G & V Energy Group NV

  Tijdens de loopbaangebegeleiding die ik volgde bij Kristien werd niet alleen het doel dat ik wou bereiken behaald, ook andere zaken kwamen naar boven die mij inzicht gaven. Zo heb ik meer structuur leren leggen in mijn job, wat mij meer voldoening geeft op het einde van de werkdag. De tips die ik meegekregen heb, gebruik ik nog dagelijks.

  Kristien neemt echt de tijd om samen te zoeken naar hoe het doel bereikt kan worden en ook onderliggende zaken naar boven te brengen.

  Voor mij is Kristien een topcoach die met hart en ziel mensen begeleidt.

  Christophe Mennes

  Christophe Mennes
  V.P. Pricing, Strategy & Inter Change – Master Card

  In 2015 begeleidde Kristien me als door de VDAB erkend loopbaancoach bij de voorbereiding van een carrièreswitch. Op basis van het Insights Discovery profiel, hielpen Kristiens ervaring als coach en haar empathische en uitdagende aanpak me in het definiëren van aspecten die ik belangrijk vond in een functie en bij een potentiele nieuwe werkgever. Weten naar welke jobinhoud en omgeving ik op zoek was, maakte dat ik me gericht kon focussen op de juiste opportuniteiten. De coaching sessies deden ook het geloof groeien dat een radicale verandering mogelijk was.

  5 Jaar later kijk ik dan ook tevreden terug op het traject waar Kristien mee aan de basis lag. De inzichten die ik toen verwierf helpen me vandaag nog steeds om mijn professioneel traject gericht verder uit te bouwen.

  Bewust investeren in jezelf door te kiezen voor een coaching traject – 2 uur per week gedurende 4 weken – is bijgevolg meer dan de moeite waard voor eenieder die op zoek is naar een opportuniteit waar de “whole you” inzetbaar is.

  Enny Bostijn

  Enny Bostijn
  Projectmedewerker (A.Z. Sint Maarten te Mechelen)

  Enkele jaren geleden besloot ik op 49-jarige leeftijd en met een mooie carrière van 27 jaar binnen hetzelfde bedrijf, te stoppen met werken bij mijn toenmalige werkgever.

  Ik voelde de nood om een wending aan mijn toekomstig beroepsleven te geven en een nieuwe job te zoeken waar ik nieuwe energie zou van krijgen.

  Ik besloot toen een jaar sabbatical te nemen om na te denken over wat ik voor mijn resterende carrière nog wou doen.

  Ik wist wat ik niet meer wilde, maar ik wist niet wat ik nog wel wilde.

  Tijdens dat jaar besloot ik me te wenden tot een loopbaanbegeleider, en zo kwam ik bij Kristien terecht.

  Door haar aanpak kreeg ik een aantal inzichten in mezelf:

  • Ik wilde met mensen werken
  • Ik hou van het sociale aspect in een job
  • Ik was projectmatig aangelegd
  • Ik wilde een job met de nodige uitdagingen om nieuwe dingen te leren
  • Ik had heel wat ervaring op verschillende vlakken opgebouwd tijdens mijn carrière

  Daarnaast leerde ik ook van haar dat je, eens je een richting wenst uit te gaan, je er ook moet voor gaan en dat je bovendien moet geloven in je eigen kracht en kunde.

  Eén van de besluiten die ik nam, was dat ik in de zorgsector wou werken.

  En kijk, ondertussen werk ik al 2.5 jaar in het ziekenhuis, ik heb een vast contract als projectmedewerker en heb enorm veel nieuwe dingen geleerd en uitdagingen gekregen.

  Wat houdt loopbaanbegeleiding met loopbaancheques van de VDAB in?

  Je loopbaancoach ondersteunt je via een aantal gesprekken bij het maken van een loopbaankeuze of -beslissing. Zij / hij doet dit op een professionele manier en op maat.

  Oefeningen en opdrachten

  De loopbaancoach verkent samen met jou waar je mee zit en geeft je oefeningen en opdrachten om thuis te maken. Nadien bespreken jullie de oefeningen en opdrachten. Zo komen jullie geleidelijk aan tot nieuwe ideeën en inzichten.

  Enkele voorbeelden:

  • Je krijgt oefeningen die je doen nadenken over je vaardigheden, interesses, wat je wel of niet belangrijk vindt in je werkinhoud en in je werkomgeving, je balans werk-privé…
  • De loopbaanchoach stuurt je op pad om bij je omgeving te toetsen of je inzichten wel aansluiten bij hoe je écht bent.
  • Je wordt gestimuleerd om de arbeidsmarkt of de opleidingsmarkt beter te leren kennen.
  • Je wordt aangemoedigd om contact te zoeken met mensen die de job doen waarin jij geïnteresseerd bent.
  • Je houdt een dagboek bij.

  Persoonlijk ontwikkelplan

  In je persoonlijk ontwikkelplan (POP)* hou je jouw ingewonnen inzichten bij en noteer je de verschillende acties die je gaat ondernemen.

  Een van die acties kan zijn dat je een opleiding volgt om je positie op de arbeidsmarkt te versterken.

  Je persoonlijk ontwikkelplan bevat een stappenplan met een duidelijke timing. Zo krijg je de dingen ook echt gedaan!

  Nazorg

  Wil je na je loopbaanbegeleiding nog wat extra hulp om je persoonlijk ontwikkelplan te realiseren? Dat kan via een nazorgmoment van een half uur per loopbaancheque. Dit mag je opnemen tot maximaal 12 maanden na afronding van jouw traject..

  Nog niet helemaal overtuigd?

  Doe de VDAB loopbaanbegeleidingstest.

  Wat mag je verwachten van een loopbaancentrum als in.pa.re.?

  In.pa.re. was één van de eerste erkende centra nadat de VDAB loopbaanbegeleiding is opgestart eind 2013. Het eerste mandaat liep van 2014-2020 en werd verlengd voor een nieuwe periode van 6 jaar tot 2026.

  Als je loopbaanbegeleiding volgt bij een erkend loopbaancentrum moet de loopbaanbegeleiding aan een aantal voorwaarden beantwoorden. We zetten ze voor je op een rijtje.

  Op het einde van het eerste gesprek met je loopbaanbegeleider ondertekenen jullie een samenwerkingsovereenkomst. Op dat moment geef je je loopbaancheque aan je loopbaanbegeleider.

  Na de ondertekening kan je niet meer van loopbaancentrum veranderen (maar eventueel wel nog van loopbaanbegeleider binnen het centrum).

  Je kan pas opnieuw van loopbaancentrum veranderen als je na je 4 uur begeleiding een tweede loopbaancheque gebruikt.

  Het is dus erg belangrijk dat je je eerst goed informeert voor je een loopbaancentrum kiest!

  Vier kenmerken

  De loopbaanbegeleiding die je krijgt moet aan vier kenmerken beantwoorden:

  1

  Loopbaanbegeleiding gebeurt op jouw eigen initiatief en vertrekt vanuit jouw behoeftes.

  2

  Loopbaanbegeleiding is een proces waarbij het ontdekken, versterken of ontwikkelen van je loopbaancompetenties centraal staat zodat je nu en in de toekomst je loopbaan zelf actiever kan beheren en je positie op de arbeidsmarkt kan versterken. 

  3

  Loopbaanbegeleiding resulteert altijd in het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan en heeft een impact op je inzetbaarheid en flexibiliteit op de arbeidsmarkt

  4

  Loopbaanbegeleiding maakt geen deel uit van een andere vorm van begeleiding, opleiding of coaching en is ook geen voorbereiding op of een sluitstuk van een andere vorm van begeleiding opleiding of coaching.

  Aanwezigheidsdocument

  Je loopbaanbegeleider vraagt je na elk gesprek om een aanwezigheidsdocument te ondertekenen (‘Bewijs van deelname aan loopbaanbegeleiding‘).

  Je mag dit document enkel ondertekenen voor gesprekken die ook effectief hebben plaatsgevonden op de datum die vermeld wordt in het document.

  Individuele begeleiding

  Het grootste deel van de loopbaanbegeleiding is individueel. Per pakket van vier/drie uur begeleiding mag er maximum anderhalf uur begeleiding in groep plaatsvinden. 

  Nazorg

  Wil je na je loopbaanbegeleiding nog wat extra hulp om je persoonlijk ontwikkelplan te realiseren? Je loopbaanbegeleider is verplicht om tot 12 maanden na je laatste gesprek gratis nazorg aan te bieden.

  De nazorg omvat maximaal 30 minuten als je één cheque van vier uur gebruikte en maximaal één uur als je twee cheques gebruikte (ongeacht hoeveel uren je van de cheques hebt opgenomen).

  In de nazorg mag je geen loopbaanvraag behandelen die tijdens de loopbaanbegeleiding nog niet aan bod kwam.

  Je loopbaanbegeleider bepaalt hoe de nazorg verloopt: face-to-face, telefonisch, via mail, online…

  Privacy

  Het loopbaancentrum moet jouw privacy respecteren. De loopbaanbegeleiding mag niet plaatsvinden in een publieke ruimte, zoals een restaurant of een café. Dit om je privacy te waarborgen.

  Bovendien behandelen je loopbaancentrum en VDAB jouw persoonlijke gegevens strikt vertrouwelijk. Ze laten aan niemand weten dat je loopbaanbegeleiding met loopbaancheques volgt. Je werkgever kan dit dus niet via hen te weten komen. 

  Wil je weten hoe VDAB omgaat met je privacy? Bekijk hun privacyverklaring.

  Kwaliteit van de dienstverlening

  VDAB garandeert de kwaliteit van loopbaanbegeleiding met loopbaancheques op verschillende manieren. Hier staan ze op een rijtje.

  Klachten m.b.t. de loopbaanbegeleiding uitgevoerd door in.pa.re. kan je ook melden via info@inpare.be

  Voorwaarden om in aanmerking te komen voor loopbaancheque

  Interessant om te weten: als je tijdelijk economisch werkloos bent, heb je ook recht op loopbaanbegeleiding als je aan de nodige voorwaarden voldoet.

  Als je een job hebt, kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques. Via loopbaancheques betaal je maar 40 euro voor 4, resp. 3 uur loopbaanbegeleiding. Wanneer kom je in aanmerking voor loopbaancheques?

  Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vijf voorwaarden voldoen:

  1. Je woont in Vlaanderen of Brussel. 
  2. Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  3. Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.
  4. Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
  5. Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum (in.pa.re. was één van de eerst erkende centra en kreeg een mandaatverlenging tot 2026) en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen. Een loopbaancentrum mag geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbieden in een andere taal. 

  Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan kan je geen loopbaancheque aanvragen. 

  Uitzonderingen waarbij je toch in aanmerking komt voor loopbaancheques

  Naast deze algemene voorwaarden, zijn er vier uitzonderingen waarbij je toch in aanmerking komt. 

  Uitzondering 1

  Woon je niet in Vlaanderen of Brussel, dan heb je onder bepaalde voorwaarden toch recht op loopbaanbegeleiding. 

  • Woon je in een ander land dan België dat tot de EU of EER behoort? Dan heb je recht op loopbaanbegeleiding als je in Vlaanderen of Brussel werkt.
  • Woon je in Wallonië? Dan heb je recht op loopbaanbegeleiding als je ​​in Vlaanderen of Brussel werkt én als je verhuisd bent vanuit een ander land dat tot de EU of EER behoort.

  Woon je als Belg in Wallonië en werk je in Vlaanderen of Brussel, dan heb je dus géén recht op loopbaanbegeleiding. Wallonië is immers een deelstaat en geen ander land dat tot de EU of EER behoort. De Vlaamse Gemeenschap is niet bevoegd om regelgeving uit te schrijven voor inwoners van Wallonië.

  • ​Enkele voorbeelden ter verduidelijking: 

   • ​Je woont in Gent en werkt in Leuven. Je hebt recht.
   • Je woont in West-Vlaanderen en werkt in Nederland. Je hebt recht.
   • Je woont in Limburg en werkt in Wallonië. Je hebt recht.
   • Je woont in Nederland (of een ander land dat tot de EU of EER behoort) en werkt in Vlaanderen. Je hebt recht.
   • Je woont in Frankrijk (of een ander land dat tot de EU of EER behoort) en werkt in Brussel. Je hebt recht.
   • Je woont in Nederland en werkt in Frankrijk. Je hebt geen recht.
   • Je woont in Wallonië en werkt in Brussel. Je hebt geen recht.
   • Je woonde in Spanje en verhuisde naar Wallonië, en werkt nu in Brussel. Je hebt recht.

  Uitzondering 2

  Bepaalde specifieke situaties worden gelijkgesteld aan ‘werken als werknemer of zelfstandige’. Bevind je je in zo’n situatie, dan heb je ook recht op loopbaanbegeleiding. We geven hieronder enkele voorbeelden. ​

  • Je werkte het afgelopen schooljaar van 1 september tot en met 30 juni als leerkracht en hebt momenteel geen contract omdat het zomervakantie is (juli – augustus). 
  • Je ontvangt een verbrekingsvergoeding. 
  • Je zit in je opzegtermijn.
  • Je ontvangt een ontslagcompensatievergoeding.
  • Je ontvangt een ziekte-uitkering en hebt nog een contract bij je werkgever. Je hoeft geen goedkeuring te vragen aan de adviserend geneesheer van de mutualiteit.
  • Je bent in zwangerschapsverlof of ouderschapsverlof.
  • Je volgt een IBO.
  • Je bent tewerkgesteld via dienstencheques zonder bijkomende inkomensgarantieuitkering.
  • Je ontvangt een onderbrekingsvergoeding, inschakelingsvergoeding of overbruggingsvergoeding.
  • Je hebt een wepppluscontract.
  • Je bent een invoegwerknemer.
  • Je volgt een opleiding bedrijfsbeheer bij Syntra en zit in je stageperiode.
  • Je bent tijdelijk economisch werkloos.

  Opgelet

  • Bevind je je in een van deze situaties en wil je graag een loopbaancheque bestellen? Dan bel je hiervoor best naar het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur). Bestel je een cheque via Mijn loopbaan, dan kan je aanvraag immers onterecht geweigerd worden.
  • Ben je in brugpensioen, dan kom je níet in aanmerking.

  Uitzondering 3

  Uitzondering 3: werk je op het moment van je aanvraag als uitzendkracht? Dan heb je ook recht op loopbaanbegeleiding als je minimum 7 jaar gewerkt hebt.

  Wat is jouw kost voor loopbaanbegeleiding via de loopbaancheques van de VDAB?

  40,00 voor eerste cheque met 4 uur begeleiding

  40,00 voor tweede cheque met 3 uur begeleiding

  Zoek je nog meer informatie over loopbaanbegeleiding met de loopbaancheques van de VDAB en wil je weten wat wij bij in.pa.re. voor jou kunnen betekenen?

  Neem dan nu contact met ons op voor een kennismakingsgesprek