Home Contact Sitemap Linked in

people management

In de Belgische cultuur is het nog vaak gebruikelijk dat medewerkers doorgroeien naar een leidinggevende functie op basis van uitstekende vaardigheden, lees technische competenties. Zo wordt de beste verkoper vaak sales manager, de beste technieker ploegbaas, de nauwkeurigste boekhouder hoofd van de administratie, enz.

De nodige technische bagage hebben (kennis en expertise) zijn uiteraard heel belangrijk, daar ondergeschikten er vaak nog van uit gaan dat "de baas" het minstens zo goed kan en weet als zij zelf. Echter wanneer de leidinggevende niet het nodige peoplemanagementgehalte heeft, zal hij/zij snel niet meer "de beste" zijn.

"Managers zijn succesvol dankzij het werk van anderen". Opdat dit opgaat, moeten zij deze mensen wel op de juiste manier benaderen. Leiding geven aan mensen, hen zeggen wat ze moeten doen, hen controleren, bijsturen, motiveren en ondersteunen, maar ook taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden aan hen delegeren vraagt om heel wat andere vaardigheden dan er in een operationele functie vereist zijn.

Hier de nodige aandacht aan besteden en het juiste gedrag ontwikkelen loont! In dit kader kan in.pa.re.|empowering people to success meewerken aan het ontwikkelen van verschillende vaardigheden in verschillende omstandigheden zoals bijvoorbeeld: